@RTVNoord: Huurders en corporatie in impasse: versterking 16 huizen maanden vertraagd @WMarenland @Wierdenenborgen

Wat ons betreft een heel helder signaal voor Marenland & de huurdersverenigingen. We zijn erg trots op deze huurders, want dit gaat ze uiteindelijk brengen waar ze gewoon recht op hebben!

Eigenlijk beginnen ze iets waar de verhuurders met z’n allen erg bang voor waren, huurders die met elkaar verenigen en een front vormen!

Wij zaten op dit vlammetje te wachten en weten dat die gaat overslaan op andere huurders… Verhuurders beginnen een behoorlijke kluit te krijgen aan de toenemende weerstand onder huurders, iets waar ze helemaal zelf om vragen.

Dit gaat stijfkop Marenland uiteindelijk alvast veel meer kosten dan wanneer ze gewoon even bij de huurders waren langsgegaan om te onderhandelen. Niet alleen qua geld maar ook aangezicht. Huurders moedwillig 16 maanden langer in een onveilige situatie willen laten zitten komt namelijk niet echt goed op ons over. Laten we hopen dat er tussentijds geen ongelukken gebeuren.

Helaas dat het zo moet, misschien dat de directie en de huurdersverenigingen eens uit hun fantasiewereld ontwaken en eens met de werkelijkheid gaan dealen.

?