Ongezonde & onveilige huurwoning, verhuurder stelt maatregelen steeds uit

Verhuurder: Wierden & Borgen
Straat: Badweg
Plaats: Loppersum
Huurder: Echtpaar

Deze woning zou gesloopt worden maar dat is al meerdere keren uitgesteld. Nu zal het volgend jaar gaan gebeuren, maar huurder heeft er geen vertrouwen meer in. Aan de buitenkant mankeert er veel aan de woning. Er zitten stenen los, het dak hangt door en het schuurtje drukt tegen het huis en staat schuin. Er zitten ook flinke scheuren in de gevel.

Aan de binnenzijde zitten er ook veel scheuren in de muren en plafonds en zelfs soms forse gaten in het beton. Boven staat er een binnenmuur los. De hele boel staat schots en scheef. Dan ervaart de huurder ook nog enorm veel overlast qua schimmel waar de verhuurder helemaal niks aan wil doen. Moet de huurder zelf maar schoonmaken.

De woning voelt niet veilig en de huurder kan geen kant uit. De verhuurder heeft geen woning beschikbaar en daarmee houdt het gewoon op. Punt. Het vertrouwen in de verhuurder is tot het dieptepunt gedaald en de situatie heeft al jarenlang enorm effect op de huurder. Overigens staat deze huurder niet alleen, in de hele straat ervaren huurders vergelijkbare problematiek.

Wij zullen ons richten tot de Gemeente Loppersum en vragen of hun al uitzicht hebben op het sloopbesluit.