Huurverlaging op grond van onderhoudsgebreken – verzoekschrift huurders

Met deze brief stelt u de verhuurder in de gelegenheid om binnen zes weken te reageren op uw verzoek om de onderhoudsgebreken aan uw woning degelijk te laten repareren. Wij doen dit inmiddels standaard bij onze huisbezoeken.

U kunt gewoon op de printknop drukken en de brief handmatig invullen. Als u op de downloadknop klikt en het bestand daarna opent, kunt u via het programma waarmee PDF bestanden geopend worden, in de tekstvakken typen. (Browsers, Adobe viewer bijvoorbeeld) Print daarna de volledig ingevulde brief uit, plaats er een handtekening onder en stuur die naar de verhuurder.

[pdf id=2672]

 

Ben u er na 6 weken niet met de verhuurder uitgekomen? Dan is de volgende stap om de huurcommissie in te schakelen. Ook dit kunt u op dezelfde wijze met onderstaande brief doen. Ook hier geldt dus, druk op de printknop om de brief handmatig in te vullen. Via de downloadknop haalt u het bestand binnen en kunt u na het openen deze via de PDF viewers invullen. Nadat u alles heeft ingevuld drukt u op de printknop en stuurt u deze brief naar:

Huurcommissie
Postbus 16495
2500 BL Den Haag

U kunt uiteraard ook volledig online de procedure doen. Let op, stel dat de commissie meegaat en u huurverlaging toegewezen krijgt en u heeft huurtoeslag, geef dat dan wel meteen even door aan de Belastingdienst.

[pdf id=2674]