@Huurdersfront: Wierden en Borgen bezorgt huurder in Middelstum slapeloze nachten.

Een alleenstaande vrouw met twee kinderen uit Middelstum wordt door Wierden en Borgen gedwongen om binnen een week van haar wisselwoning, naar haar pas versterkte woning te verhuizen. Dat terwijl haar huurwoning nog niet goed is opgeleverd. De bewoonster haar vloeren zijn namelijk kapot gegaan tijdens de renovatie en daar is een geschil over ontstaan, iets wat trouwens veel voorkomt bij dit project.

Wierden en Borgen wil geen volledige verantwoordelijkheid nemen in de kwestie en heeft zelfs al voor de bewoonster beslist, dat ze hoe dan ook op 16 april gaat verhuizen. Of ze het nu wil of niet, de verhuiswagen levert gewoon de inboedel af en aan het einde van de dag zitten er andere bewoners in de wisselwoning. Als het aan Wierden en Borgen ligt tenminste. De bewoonster slaapt er vrijwel al niet meer van, de hele verbouwing heeft een enorme impact op haar gezin. Ze meldde zich in November al bij Huurdersfront, die het gezin nu nog een keer te hulp gaat schieten.

Volgens Huurdersfront is dit een schoolvoorbeeld van het “sterkste pestkop op het schoolplein gedrag” wat ze met enige regelmaat bij Woningstichting Wierden en Borgen constateren. “Vooral bij minder mondige huurders, zien sommige medewerkers van deze verhuurder hun kans nog wel eens schoon. Zodra wij er bij zijn is het allemaal koek en ei, maar zodra we uit de buurt zijn hoor je een hele andere geluiden. Dat is bij deze mevrouw ook het geval. Omdat Wierden & Borgen inmiddels is gaan beseffen dat wij niet voor mooie praatjes vallen en ons nu afwijst als huurdersorganisatie, lijkt het alsof de stichting tegenover ons maar ook huurders die onze hulp inroepen, haar masker eerder af doet. Wij hebben dat trouwens liever dan dat ze zich mooier voordoen dan ze zijn. Dan kunnen wij veel sneller de juiste stappen nemen.” zegt de woordvoerder.

“We zien hier in Middelstum trouwens sinds kort een extreme vorm van onverschilligheid bij de Woningstichting en we horen van meer bewoners dat er ineens druk op de ketel gezet wordt. We kunnen er nog niet precies een vinger op leggen waar dit aan ligt. Wij begrijpen alvast wel dat dit hele project voor de Woningstichting erg tegengevallen is, dan drukken wij ons denk ik nog netjes uit. Maar ook voor veel bewoners is het project erg tegengevallen, ik bedoel het duurde voor deze bewoner al tien maanden in plaats van zes tot acht weken. De wijze waarop Wierden & Borgen zich opstelt richting huurders in Middelstum, mag wat ons betreft dan ook wel wat ruimhartiger zijn en vooral zeker niet zo krenterig en autoritair. Ondanks dat het duurder was vond de Woningstichting dit een veel beter plan dan nieuwbouw, dan moet je wel zorgen dat je het netjes afmaakt. Verantwoordelijkheid nemen voor gemaakte keuzes noemen we dat ook wel.” Aldus woordvoerder Dijkema.

Huurdersfront heeft zich inmiddels gemeld bij de Gemeente Loppersum en aangegeven om dit spraakmakende gedrag van deze Woningcorporatie graag te willen komen bespreken.