Huurdersfront lanceert website!

Met veel trots introduceren wij u graag met onze website. Hier kunt u voor al uw huurdersvragen terecht en wanneer u er even niet met Wierden & Borgen uitkomt, voeren wij graag voor u het woord. U kunt ook eenvoudig klachten melden en al uw vragen stellen. U kunt ook net als de rest van de bezoekers meekijken, wij geloven niet dat we ons doel bereiken zonder transparantie.

Een aantal huurders uit Bedum richtte in mei dit jaar Huurdersfront op, omdat Wierden & Borgen hun weinig perspectief boden op enige vooruitgang van hun woonbeleving. Daarnaast liggen er plannen te wachten voor hun buurt, waar ze nog niet bepaald van onder de indruk zijn. Inmiddels is Huurdersfront bekendheid aan het winnen en zelfs al buiten Bedum. De problematiek waar het team van vrijwilligers inmiddels al tegenaan is gelopen, heeft ze doen besluiten om de huurders nog beter te willen bereiken en te bedienen. En daar hoort uiteraard een mooie functionele website bij!

Wat Huurdersfront zo uniek maakt is dat elke huurder die ze support, het front versterkt en daarmee hun eigen positie. Huurdersfront heeft een andere definitie van huurdersbelangen dan u waarschijnlijk gewend bent. Wij kijken door de ogen van de huurder omdat wij zelf huurders zijn en daarnaast gaan wij geen prestatiecontracten aan met de Woningbouw. Wij houden ze gewoon aan de huurdersvoorwaarden, alleen doen we dat als front zodat u dat niet in uw eentje hoeft. En we financieren onszelf met behulp van donaties, omdat wij denken dat een huurdersbelangenorganisatie die geld van de Woningbouw accepteert, nooit helemaal onafhankelijk kan zijn.

Af en toe moet voor je medehuurders namelijk best eens met je vuist op tafel kunnen slaan! Huurdersfront gelooft erin dat de woonkwaliteit veel beter moet en kan. En die lange adem die we daarvoor nodig hebben, die hebben we!

Hartegroet,
Team Huurdersfront