Henk Nijboer komt naar Middelstum

Vrijdag 28 juni aanstaande, zal Tweede Kamerlid Henk Nijboer van de PVDA een bezoek komen brengen aan Middelstum. Bestuurders en Raadsleden van Gemeente Loppersum & Het Hogeland zijn ook uitgenodigd evenals de media. Huurdersfront organiseert het treffen.

Huurders in Middelstum van Woningstichting Wierden & Borgen kampen al een jaar met een uiterst problematisch verlopende versterkingsoperatie, waarvan het einde maar niet in zicht lijkt te komen. Van Woongroep Marenland weten huurders in Middelstum na zeven jaar nog steeds niet waar ze aan toe zijn. Met elke aardbeving gaat hun woning steeds verder achteruit en neemt hun zorg ten aanzien van de veiligheid toe.

De delegatie gaat met de huurders in gesprek en zal een ronde gaan maken door de wijken zodat ze een goed beeld kunnen krijgen van de leefsituatie waarin de huurders verkeren. Huurdersfront is er vooral op uit om meer bewustzijn te creëren omtrent de menselijke factor die nauw samengaat met de problematiek. Daar wordt volgens de huurderswaakhond nog steeds te gemakkelijk mee omgesprongen door de verhuurders.

“Er wordt nog steeds te weinig naar de huurders geluisterd en de verhuurder heeft daardoor vaak een hele andere beleving. Dit resulteert in veel frustratie en onvrede. Daar willen wij graag toch echt eens verandering in zien. Daarom organiseren wij dit.” Vertelt de woordvoerder ons. Het bezoek begint om twee uur ’s middags en zal zo’n twee uur gaan duren. Huurders die ook hun verhaal kwijt willen, mogen zich uiteraard bij Huurdersfront melden.